woensdag 29 september 2021

Wonen als sleutel tot succes in komende verkiezingen

In het Oostenrijkse Graz, bij de gemeenteraadsverkiezingen, hebben de communisten onverwachts een grote zege geboekt (1). Zij werden de grootste partij in de tweede stad van het land. Tot eigen verbazing! Een campagnepunt dat sterk aansprak was ‘wonen’. 

Over een half jaar zijn ook in Nederland gemeenteraadsverkiezingen. Het zou me niet verbazen als ook hier ‘wonen’ een winnend thema wordt. Velen zijn ontevreden over het tekort aan betaalbare woningen en over de situatie op de woningmarkt, om nog maar te zwijgen over toenemende ongelijkheid, ook in woonkeuze, en – heel concreet – het onmachtige gevoel niet te kunnen verhuizen. 

 

En wie doet er iets aan? Veel politici doen beloften – inclusief partijen van degenen die helemaal geen baat hebben bij veel meer woningen en dalende huizenprijzen -, maar er gebeurt weinig. Alle reden om ‘wonen’ hoog op de agenda te zetten, en partijen af te rekenen op wat zij daadwerkelijk doen, met name lokaal! 

 

Het zou goed zijn als er een einde komt aan de praktijk waarin woningen zijn verworden tot een geldverdienmachine. Wonen is uiterst basaal; niemand kan zonder. En is dus een zaak van rechtvaardigheid!

 

 

Noot:

.1) Communisten onverwacht de grootste bij lokale verkiezingen in Graz (Oostenrijk) – NOS.nl, 27-9-21

https://nos.nl/artikel/2399422-communisten-onverwacht-de-grootste-bij-lokale-verkiezingen-in-graz-oostenrijk

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Word lid van BBB en verleg de koers... van de partij!

  De BoerBurgerBeweging is in elke provincie de grootste partij geworden. Zelfs in stedelijke gebieden heeft zij veel aanhang. Dat biedt mog...